شیوه نامۀ اجرایی صدور سند مالکیت جدید | تک برگی
این شیوه نامه در ۱۰ بخش تبیین شده است. در اینجا بدون پرداختن به مقدمه و توجیه ارائه شده در آن، صرفا این ۱۰ بخش، را بدون هیچ توضیح اضافه به استحضار می رسانیم.
بخش اول: تاریخ صدور سند و مشخصات ملک
الف) در قسمت بالای صفحه، قسمت راست، شماره سریال سند مالکیت درج شده است و در قسمت سمت چپ نام اداره کل و واحد ثبتی و تاریخ صدور سند درج میگردد.
ب) مشخصات ملک:
ردیف ۱- نام استان، شهرستان، بخش ثبتی و ناحیۀ مربوط به وقوع ملک ذکر میشودو چنانچه در منطقۀ مذکور، ناحیه تعریف نشده باشد، مقابل ناحیه با خط تیره (-) تکمیل میگردد.
ردیف ۲- شماره فرعی، اصلی و پلاک قبلی که پلاک اخیر از آن مجزا شده و نیز شماره و قطعۀ تفکیکی به صورت عددی درج می شود. چنانچه قطعۀ اخیر مفروز و مجزا شده از قطعۀ دیگری باشد، شماره قطعۀ سابق و مساحت اولیۀ ملک و نیز سایر توضیحات، ظهر سند اضافه میگردد.
ردیف ۳- درج پلاک فرعی و اصلی به صورت حروفی الزامی است و چنانچه فضای پیشبینی شده جوابگو باشد اضافه کردن پلاک اولیه نیز بلااشکال است.
ردیف ۴- ضمن درج مساحت ملک به متر مربع، در صورتی که ملک دارای سمت و طبقه باشد و نیز چنانچه مجتمع دارای چندین بلوک و برای بلوک های آن شماره تعیین شده باشد، شمارۀ بلوک، سمت و طبقه در فضای پیشبینی شده درج می شود. در غیر اینصورت، مقابل آیتمهای فوق با خط تیره(-) درج میشود. ((منظور از سمت، جهت جغرافیایی وقوع ملک است که در مجتمعاتی که در هر طبقه بیش از یک واحد احداث شده، کاربرد دارد.))
ردیف ۵- تاریخ ثبت شماره دفتر املاک، صفحه و شماره ثبت ملک در سند، “پس از انجام گواهیهای لازم و اخذ اطلاعات از دفتر املاک” درج میشود.
ردیف ۶- در مقابل عبارت نوع ملک یکی از حالات ” طلق، وقف، ثلث، حبس، طلق و وقف، طلق با عرصۀ وقف، وقف آستان قدس رضوی” درج می شود. در مقابل نوع کاربری در برنامه تعداد ۱۲۵ نوع کاربری لحاظ گردیده که یکی از حالات: خانه، آپارتمان، زمین، زمین محصور، عمارت مسکونی، تجاری مسکونی، پاساژ، تعمیرگاه، چاه تلمبه، جنگل، چهاردیواری و آموزشی، بهداشتی، اداری، مزروعی، باغ، اماکن مقدس، بازارچه، باغچه، بقعه، بنای احداثی، پرورشگاه، تجارتخانه، و… درج میشود. چنانچه ملک دارای وضعیت خاص باشد، در مقابل عبارت وضعیت خاص یکی از حالات “عرصه، اعیان، عرصه و اعیان” درج میشود. در انتهای سطر، بهای ملک مطابق با برگ ارزیابی یا سند انتقال اضافه خواهد شد.
ردیف ۷- در مقابل عبارت نوع مالکیت یکی از حالتهای “مفروز، مشاع، عرصه، اعیان” و عرصه و اعیان انتخاب می گردد. در خصوص میزان مالکیت جزء و کل سهم بهانضمام مقسم انتخاب می شود و در ادامه در صورتی که دارای ثمنیه یا ربعیه و جزء و کل باشد، اضافه خواهد شد.
همچنین در قسمت شماره سریال، پس از وارد کردن شماره سریال چاپی سند در قسمت مذکور و انتخاب یکی از حالات “اصلی، المثنی و تعویضی”، شماره سریال به همراه نوع سند از بانک فراخوانی و در سند درج می گردد.
در ردیف ۸، آدرس دقیق ملک به همراه جدول مشخصات ملک و کدپستی که در برنامه داده آمایی دفاتر املاک درج گردیده است از بانک فراخوانی و در این قسمت اضافه میگردد.
تذکر: در ردیفهای ۱ الی ۸ اطلاعات مورد نیاز مرتبط با ملک تکمیل میشود.
بخش دوم: مشخصات مالک
ردیف۱- نام مالک حقیقی و چنانچه مالک دارای شخصیت حقوقی باشد، نام حقوقی او (نام شرکت)، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه (اشخاص حقیقی) یا شماره ثبت (اشخاص حقوقی) درج میگردد.
ردیف ۲- شماره ملی (اشخاص حقیقی) یا شناسه حقوقی (اشخاص حقوقی)، محل صدور شناسنامه (اشخاص حقیقی) یا شماره ثبت (اشخاص حقوقی) تاریخ تولد (اشخاص حقیقی) یا تاریخ ثبت (اشخاص حقوقی) و تابعیت درج میشود.
ردیف ۳- مستندات مالکیت بر نحوۀ تملک بر ملک و مشخصات آخرین مالک و نحوۀ انتقال ملک به وی با ذکر شماره سند انتقال اضافه خواهد شد.
ادامۀ شیوه نامه را در بخشهای بعد ملاحظه کنید.
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.