تغییر نام و تغییر سن
یکی از سوالات رایج، مخصوصا، برای دهه شصتی ها و هفتادی ها همین تغییر نام و تغییر سن است. همانهایی که بعضا تا به خود آمده اند، وقت و فرصت را از دست رفته دیده اند: استخدام، ازدواج و … . در خصوص تغییر سن، این معضل برای خانم ها بیشتر به چشم می خورد. متأسفانه برخی تصورات اشتباه و بعضی مشاوره ها و راهنمایی های غلط، موجب امیدوار کردن واهی این افراد گردیده و اشکالاتی را ایجاد کرده، حتی هزینه های بیهوده و صرف وقت و انرژی را برای این اشخاص در پی داشته است.
تغییر اسم (کوچک)
به موجب رأی وحدت رویه سال ۱۳۶۲ و رویه فعلی دادگاهها، تغییر نام، در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری (دادگاههای حقوقی) می باشد. نحوه ی اقدام هم بدین صورت است که خواهان باید با در دست داشتن شناسنامه و کارت ملی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و دادخواست خود را تنظیم و ثبت کند. سایر مدارکی که برای این کار لازم است، معمولا، استشهادیه ای است که قبلا باید تنظیم و توسط ۴ نفر امضا شده باشد. خوانده ی این دعوی، اداره ثبت احوال است: اداره ی ثبت احوال صادر کننده ی شناسنامه. توضیح اینکه خواهان می تواند دادخواست خود را در محل اقامت خود، یا شهرستان محل صدور شناسنامه اقامه کند (البته در صورتی که محل اقامت فعلی با محل صدور شناسنامه یکی نباشد.) معمولا این نوع دادخواستها در محل اقامت خواهان مطرح می شود تا جهت حضور شهود در دادگاه، به سختی نیفتند.
پادکست مشاوره صوتی مصطفی محمدی درباره تغییر نام موقتا به صورت رایگان اختصاصی برای وب سایت وکیل سرا
بعد از ارسال مدارک به دادگاه، توسط دفتر خدمات قضایی، دادگاه جلسه ای به منظور رسیدگی به ادعای خواهان تشکیل می دهد که به خواهان ابلاغ می شود. در روز جلسه رسیدگی، خواهان باید شهود خود را حاضر نماید. همچنین، به خوانده نیز ابلاغ می شود؛ در تهران مناطق چندگانه ثبت احوال وجود دارد، که با توجه به اینکه محل صدور شناسنامه، جزو کدام منطقه باشد، دادخواست خواهان به همان اداره ابلاغ می شود. حکمی که دادگاه صادر می کند ظرف بیست روز از ابلاغ دادنامه، قابل اعتراض (تجدیدنظرخواهی) است. در صورت تجدیدنظرخواهی، پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال خواهد شد.
نکته۱: تغییر نام های ممنوع و همچنین تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب شناسنامه، مستقیما، در صلاحیت هیئت حل اختلاف ثبت احوال است و نیازی به تقدیم دادخواست در دادگاه ندارد.
نکته۲: تغییر نام خانوادگی، با تصویب سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود (ماده ۴۰ قانون ثبت احوال)
نکته۳: فرزندان کبیر می توانند برای خود، نام خانوادگی دیگری انتخاب نمایند (تبصره ماده ۴۱ قانون ثبت احوال)
تغییر سن: در خصوص تغییر سن، قانونی وجود دارد که به صورت ماده واحده به تصویب رسیده است با عنوان ” قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها” که به موجب این قانون، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است. در تبصره این ماده واحده چنین آمده است: «صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص … بیش از پنج سال باشد می تواند سن خود را اصلاح نماید.»
پادکست مشاوره صوتی مصطفی محمدی درباره تغییر سن موقتا به صورت رایگان اختصاصی برای وب سایت وکیل سرا
اما اگر درخواست تغییر سن یرای اختلاف کمتر از پنج سال باشد، با توجه به رأی وحدت رویه ۵۹۹ مورخ ۱۳/۴/۱۳۷۴ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، در صلاحیت دادگاههای دادگستری می باشد.
نکته: در خصوص تغییر سن، رویه دادگاهها معمولا سختگیرانه تر است و مدارکی از قبیل مدارک تحصیلی که مشخص می کند خواهان تغییر سن در چه سالی به مدرسه رفته است و مثلا در چه سالی دیپلم گرفته است و نیز استشهادیه و شهادت شهادت شهود و مضافا نظریه پزشکی قانونی مورد استناد قرار می گیرد.
تغییر نام و تغییر سن
در پایان یادآوری می گردد که یک وکیل خوب و آشنا با امور ثبت احوال می تواند شما را از صرف وقت و هزینه ی بیهوده در خصوص موضوعات فوق آگاه کند. آنچه برخی، به اصطلاح،مؤسسات حقوقی یا دلالان وکیل نما با اغراق و بزرگنمایی به شما می گویند، با مشاوره صحیح نزد وکیل دادگستری متعهد و دلسوز می تواند منجر به دانستن واقعیت شود.
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی ثبت اسناد، ثبت املاک و ثبت احوال (عضو کانون وکلای دادگستری مرکز)
بسیار عالی یپاس امکان مشاوره برای تنظیم دادخواست وجود دارد
با سلام .
برای دریافت پاسخ سوال خود به شماره ۰۹۱۲۱۵۸۲۰۹۳ تماس حاصل فرمایید . با تشکر
با سلام وادب احترام
جهت اصلاح سن ونام کوچک واقعی از شما چگونه میتوانم مشاوره بگیرم
ممنون
با سلام .
جهت مشاوره با شماره تماس ۰۹۱۲۱۵۸۲۰۹۳ آقای محمدی تماس حاصل فرمایید .