نمونه سند: صلح در خصوص دعاوی مطروحه در دادگستری
مصالح: آقای/ خانم… فرزند… به شماره شناسنامه… شماره ملی… به نشانی…
متصالح: آقای/ خانم… فرزند… به شماره شناسنامه… شماره ملی… به نشانی…
مورد مصالحه (موضوع صلح): کلیه حقوق و دعاوی واقعی، فرضی و احتمالی مصالح ناشی از طرح دعوی علیه متصالح به شرح پرونده شماره… مطروحه در دادگاه حقوقی… تهران شعبه… از هر حیث و بدون استثنا به نحوی که دیگر هیچ گونه حقی از حقوق مزبور در مورد صلح بالا برای مصالح باقی نیست و تمامی آن حقوق در مورد مصالحه متعلق به متصالح است.
مال الصلح: مبلغ… تومان که تماما و نقدا تسلیم مصالح شده و به دریافت آن اقرار نموده اند.
کلیه شرایط صحت صلح قطعی اعم از قبض و اقباض و صیغه به اظهار و غیره اجرا شده و طرفین ضمن همین عقد، هر گونه ادعا و اعتراض بعدی و احتمالی خود را ولو به عنوان تضرر و غیره نسبت به مفاد متن از خود سلب نمودند.
توضیحات قانونی خارج از سند جهت یادآوری مواد قانونی در خصوص صلح دعاوی:
ماده ۷۵۲ قانون مدنی: «صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی در مورد معامله و غیر آن واقع شود.»
صلح، جزو عقود معین (قراردادهای ویزه) و عقود لازم است یعنی هیچ یک از طرفین (مصالح و متصالح) نمی تواند به تنهایی آن را به هم بزند مگر اینکه در قرارداد صلح، اختیار فسخ گنجانده شده باشد یا اینکه طرفین با توافق یکدیگر بخواهند آن را فسخ کنند (اقاله).
مصالح: آقای/ خانم… فرزند… به شماره شناسنامه… شماره ملی… به نشانی…
متصالح: آقای/ خانم… فرزند… به شماره شناسنامه… شماره ملی… به نشانی…
مورد مصالحه (موضوع صلح): کلیه حقوق عینی، حقیقی، واقعی، فرضی، تصوری و احتمالی مصالح نسبت به حق کسب، پیشه یا تجارت و سرقفلی در شش دانگ یک باب مغازه جدیدالاحداث جزو ساختمان پلاک… فرعی از … اصلی واقع در اراضی بخش ثبتی تهران و دارای سند مالکیت شماره… مورخ… صفحه… جلد… صادره به نام مصالح با قید اینکه سند اجاره آن مغازه به نام متصالح بین طرفین در همین تاریخ در دفترخانه شماره … تهران ذیل ثبت شماره … تنظیم و امضا گردیده است به نحوی که پس از این، دیگر هیچ گونه حقی از حقوق مزبور ناشی از حق کسب و پیشه وتجارت و سرقفلی در مغازه فوق الذکر برای مصالح باقی نمانده و همه ی آن حقوق در مورد مصالحه متعلق به متصالح است که متصالح اقرار به تصرف کرده است.
مال الصلح: مبلغ… تومان که تماما و نقدا تسلیم مصالح شده و به دریافت آن اقرار نموده است.
کلیه شرایط صحت صلح قطعی اعم از قبض و اقباض و صیغه به اظهار و غیره اجرا شده و طرفین ضمن همین عقد، هر گونه ادعا و اعتراض بعدی و احتمالی خود را ولو به عنوان تضرر و غیره نسبت به مفاد متن از خود سلب نمودند و همچنین بنا بر احتیاط، کافه خیارات خصوصا خیار غبن فاحش از طرفین سلب و ساقط گردید.
توضیح: با توجه به اینکه مطابق قانون، صلح نامه می بایست ثبت رسمی شود تا اعتبار قانونی داشته باشد لذا بهتر است صلح نامه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود. در صورتی که بعد از تنظیم سند عادی صلح، مصالح حاضر به تنظیم سند رسمی صلح نباشد، متصالح می بایست دادخواست الزام مصالح به تنظیم سند رسمی صلح را از طریق دادگاه حقوقی مطرح کند.
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی، مدیر وکیل سرا و موسسه حقوقی در تهران، عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.