آییننامه اجرایی شکار ویژه ماده ۱- اجرای برنامه شکار توسط مقامات عالی رتبه کشورهای خارجی در ایران از شمول ضوابط ودستورالعملهای عمومیشکار مستثنی بوده و تابع مقررات این آییننامه میباشد.
کلیه دستگاههای دولتی و مراجع ذیربط موظف به رعایت این مقررات میباشند.
تبصره – در صورت ابهام در تشخیص مقامات و شخصیتهای موضوع این ماده نظر وزارت خارجهمناط اعتبار است.
ماده ۲- سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع ذیصلاح در امر حفاظت و بهره برداری پایداراز حیات وحش و محیط زیست کشور با توجه به وضعیت و جمعیت گونههای قابل شکار و حمایت شده وشرایط اکولوژیک و ظرفیت قابل تحمل محیط برای بهره برداری، تعداد مجاز و سهمیه قابل شکار در یکفصل شکار را معین و بر آن اساس پروانه ویژه شکار را در چارچوب قوانین و مقررات شکار و صید وتعهدات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران صادر خواهد کرد.
تبصره – در مورد جانوران وحشی غیر حمایت شده، سازمان مذکور پروانه عادی شکار را به تعداد موردنیاز بدون رعایت سهمیه و اعمال محدودیت ویژه برای مقامات مذکور این آییننامه صادر خواهد کرد.
ماده ۳- درخواستهای شکار مقامات کشورهای خارجی بدواً باید از طریق وزارت امور خارجه از جهتاحراز موقعیت در خواست کنندگان به عنوان مقامات مذکور در ماده (۱) این آییننامه مورد بررسی و تأییدقرار گرفته و در صورتی که به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست اجرای برنامه شکار از لحاظ وجودسهمیه شکار و عدم مواجه با فصل ممنوعیت شکار در کشور بلامانع باشد سازمان مذکور بر اساس معرفی وتأیید وزارت امور خارجه، پروانه شکار ویژه را با تعیین زمان، مکان و تعداد مجاز شکارچیان به ناممعرفیشدگان صادر خواهد نمود.
تبصره – در صورتی که سایر مراجع و مقامات کشور نیز در جریان درخواست مقامات مذکور در مادهیک این آییننامه برای شکار در ایران باشند باید مراتب را به وزارت امور خارجه منعکس نمایند تا از آنطریق بررسی و اقدام شود.
ماده ۴- وزارت امور خارجه ترتیبی اتخاذ خواهد نمود تا سفارتخانهها و نمایندگیهای جمهوریاسلامی ایران نسبت به آشنا سازی و توجیه مقامات و اشخاص مذکور در ماده یک این آییننامه به منظوررعایت کامل قوانین و مقررات دولت جمهوری اسلامی ایران از جمله مقررات و ضوابط شکار و صید اهتماملازم را به عمل آورند.
سازمان حفاظت محیط زیست، قوانین و مقررات محیط زیست و شکار و صید و سایر ضوابط مرتبط باشکار ویژه را به شکل مناسب و قابل استفاده برای مقامات خارجی تهیه و در اختیار وزارت امور خارجه قرارخواهد داد.
ماده ۵- به منظور هماهنگی در حسن اجرای این آییننامه و رعایت مصالح و منافع جمهوری اسلامیایران بهویژه حفظ اعتبار و شئونات دولت در مجامع و کنوانسیونهای بین المللی و همچنین انطباق برنامهشکار مقامات و اشخاص مذکور در ماده (۱) با مقررات و شرایط زیست محیطی، اجتماعی، سیاسی وفرهنگی کشور و اولویت بندی پذیرش متقاضیان، کمیته هماهنگی متشکل از معاونان وزارتخانههای امورخارجه، کشور، اطلاعات، رییس کمیسیون مشترک با کشور مربوط، سازمان حفاظت محیط زیست و استانداراستان مربوط تشکیل میشود.
صدور مجوز و پروانه ویژه شکار توسط سازمان محیط زیست و قبول درخواست مقامات مذکور و انجامتشریفات دعوت و پذیرایی از آنان پس از طرح موضوع در کمیته یادشده و تبادل نظر و هماهنگیهای لازمصورت خواهد گرفت.
تبصره – مسؤولیت و محل استقرار دبیرخانه کمیته هماهنگی در سازمان حفاظت محیط زیست
خواهد بود. و سازمان یاد شده موظف است ظرف یک هفته از تاریخ وصول درخواست نسبت به
تشکیل جلسه اقدام نماید. در غیر این صورت وزارت امور خارجه نسبت به تشکیل جلسه اقدام خواهد نمود.
ماده ۶- مقامات و اشخاص دارنده مجوز شکار ویژه و همراهان آنان موظفند کلیه قوانین و مقرراتدولت جمهوری اسلامی ایران و ضوابط و مقررات شکار و صید از قبیل تعداد و محل مجاز شکار یاممنوعیتها و محدودیتهای اعلام شده را کاملاً رعایت نمایند.
در صورت عدم توجه به مقررات مذکور، سازمان حفاظت محیط زیست با هماهنگی و همکاریدستگاههای ذی ربط(وزارت امورخارجه، وزارت کشور و وزارت اطلاعات) ترتیبی اتخاذ خواهد نمود تاضمن متوقف شدن برنامه شکار و خروج مقامات شکارچی و همراهان آنان از شکارگاه، مراتب تخلف ازمقررات و ضوابط شکار به اطلاع آنان رسیده، پذیرش درخواست و تصویب برنامههای شکار آنان برایسالهای آتی نیز منتفی گردد.
ماده ۷- به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست و ممانعت از بروز آثار نامطلوب زیست محیطی،فرهنگی و اجتماعی و کاهش تاثیرات منفی ناشی از حضور و اقدامات وسیع و چشمگیر هیأتهای بزرگشکارچی بویژه مقامات کشورهای عربی در مناطق و شکارگاههای جنوبی کشور، ورود و حضور هیأتهایبزرگ شکارچی در شکارگاهها ممنوع بوده، نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران موظفند محدودیتشکارچیان و همراهان آنان و تعداد مشخص و محدود شکارچی را که در کمیته هماهنگی معین و به وزارتامور خارجه اعلام خواهد شد به اطلاع مقامات متقاضی شکار برسانند
تبصره – کلیه استانداریها و سایر دستگاههای ذی ربط در استانها موظف به رعایت مفاد این آییننامه وهمکاری با دستگاههای موضوع ماده(۵) آییننامه میباشند.
ماده ۸- اجرای برنامه شکار در قرقهای اختصاصی سازمان، تابع مقررات جداگانهای است که بهتصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست میرسد.
درباره وکیل سرا
وکیل سرا، از سال ۱۳۹۳ فعالیت جدی و مستمر خود را در خصوص موضوعات و خدمات حقوقی و قضایی در فضای مجازی آغاز نمود.
مشاوره های حضوری و غیر حضوری بسیاری در این سال ها توسط وکیل سرا صورت گرفته است. به به غیر از ارائه مشاوره های متعدد، بخشی از اقدامات وکلای وکیل سرا، وکالت دعاوی دادگستری در موضوعات عمومی و تخصصی می باشد که تقریباً شامل اکثر موضوعات حقوقی در حوزه های مختلف و اغلب، در دادسراها و دادگاههای تهران می باشد.
وکیل سرا در سال ۱۳۹۶ موسسه حقوقی فریاد دادپویان را به ثبت رساند و در ادامه، در دو قسمت مجزا، یکی دفتر وکالت و دیگری موسسه حقوقی فعالیت مستمر دارد.
تلفن : 09121582093 – 02188513670
تهران، سهروردی، بین مطهری و بهشتی، چهارراه کیهان، میرزایی زینالی غربی
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.