قانون وضعیت پارکینگ در آپارتمان ها با تصویب قانون تملک آپرتمان ها در اسفند۱۳۴۳ و آیین نامه اجرایی آن، تفکیک آپارتمان در ادارات ثبت شهرهای بزرگ بویژه تهران آغاز و با استفاده ازموازین قانونی و بخشنامه های ارشادیدر راستای قانون تملکآپارتمان به تدریج نحوه اقدام در خصوص تفکیک منسجم تر شد.
اما مطلبی که تا سال ۱۳۷۱ اکثرا مورد ایراد و اشکال و شکایت خریداران قطعات آپارتمان قرار می گرفت وضع پارکینگ مشاعی در یک مجموعه ساختمانی بود. انجام تفکیک اعیان با ارائه گواهی پایان ساختمان شهرداری به اداره ثبت است. تا سال ۱۳۷۱ و مدتی بعد از آن در گواهی های پایان ساختمان قسمتهایی که به منظور پارکینگ در مجموعه وجود داشت به صورت مشاع بود. در ساختمان هایی که محل پارکینگ مشاعی به تعداد واحدهای آپارتمانی باشد اقدام به این صورت ایرادی نداشته، در آینده نیز مشکلی به وجود نخواهد آورد اما اکثرا مساحت منظور شده برای استفاده پارکینگ مشاعی برای همه اتومبیل های مالکین آپارتمان ها کافی نبوده یک یا دو واحد و یا تعداد بیشتری از مالکانآپارتمان از داشتن پارکینگ محروم می مانند و یا بعضا مالک اولیه در موقع تنظیم سند انتقال أپارتمان، خریدار را از حق داشتن پارکینگ منع نموده و محوطه پارکینگ را به یک یا دو واحد أپارتمانی تبدیل نموده و از خریداران تضییع حق می گردید و از طرفی با قید محوطه پارکینگ ها در قسمت مشاعی صورت مجلس آنهم فقط کافی برای استفاده عده ای، خریداران در مقام اعتراض برآمده و با توجه به ماده ۳ أیین نامه قانون تملک آپارتمان ها که مقرر می دارد: ” قسمتهایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنها که به طور مستقیم مورد استفاده تمام شرکا می باشد قسمتهای مشترک محسوب می گردد نمی توانحق انحصاری بر آنها قائل شد” منع استفاده از پارکینگ مشاعی را بر خلاف می دانستند. بعد از اعتراضات و شکایات زیاد مردم، واحدهای ثبتی به قید ظرفیت پارکینگ مشاعی در صورت مجلس تفکیکی به منظور استفاده تعداد مشخص اتومبیل پرداخته و صراحتا در آن ذکر می شدچند واحد از قطعات مورد تفکیک فاقد پارکینگ می باشند و همین مطلب در اسناد انتقال نیز نوشته شده و چند مالک آپارتمان را از حق استفاده از پارکینگ مشاعی محروم می داشت تا اینکه بخشنامه شماره ۵/۳۵۰۹۰ مورخ۷۱/۱۲/۲۵ اداره کل ثبت استان تهران با استفاده از مدلول ماده ۴ آیین نامه اجرایی که پارکینگ جزو مشاعات تعیین نشده، پارکینگ را مفروز نموده و شهرداری نیز در صدور گواهی پایان ساختمان به تعداد پارکینگ به صورت مشخص اشاره می کند.
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
درباره وکیل سرا
وکیل سرا، از سال ۱۳۹۳ فعالیت جدی و مستمر خود را در خصوص موضوعات و خدمات حقوقی و قضایی در فضای مجازی آغاز نمود.
مشاوره های حضوری و غیر حضوری بسیاری در این سال ها توسط وکیل سرا صورت گرفته است. به به غیر از ارائه مشاوره های متعدد، بخشی از اقدامات وکلای وکیل سرا، وکالت دعاوی دادگستری در موضوعات عمومی و تخصصی می باشد که تقریباً شامل اکثر موضوعات حقوقی در حوزه های مختلف و اغلب، در دادسراها و دادگاههای تهران می باشد.
وکیل سرا در سال ۱۳۹۶ موسسه حقوقی فریاد دادپویان را به ثبت رساند و در ادامه، در دو قسمت مجزا، یکی دفتر وکالت و دیگری موسسه حقوقی فعالیت مستمر دارد.
تلفن : 09121582093 – 02188513670
تهران، سهروردی، بین مطهری و بهشتی، چهارراه کیهان، میرزایی زینالی غربی
سلام بر شما سوال حقوقی دارم آیا جواب میدهید در مورد آپارتمان
با عرض سلام .
لطفا با شماره تلفن بر روی سایت تماس بگیرید .