قانون وضعيت پاركينگ در آپارتمان ها با تصويب قانون تملك آپرتمان ها در اسفند١٣٤٣ و آيين نامه اجرايي آن، تفكيك آپارتمان در ادارات ثبت شهرهاي بزرگ بويژه تهران آغاز و با استفاده ازموازين قانوني و بخشنامه هاي ارشاديدر راستاي قانون تملكآپارتمان به تدريج نحوه اقدام در خصوص تفكيك منسجم تر شد.
اما مطلبي كه تا سال ١٣٧١ اكثرا مورد ايراد و اشكال و شكايت خريداران قطعات آپارتمان قرار مي گرفت وضع پاركينگ مشاعي در يك مجموعه ساختماني بود. انجام تفكيك اعيان با ارائه گواهي پايان ساختمان شهرداري به اداره ثبت است. تا سال ١٣٧١ و مدتي بعد از آن در گواهي هاي پايان ساختمان قسمتهايي كه به منظور پاركينگ در مجموعه وجود داشت به صورت مشاع بود. در ساختمان هايي كه محل پاركينگ مشاعي به تعداد واحدهاي آپارتماني باشد اقدام به اين صورت ايرادي نداشته، در آينده نيز مشكلي به وجود نخواهد آورد اما اكثرا مساحت منظور شده براي استفاده پاركينگ مشاعي براي همه اتومبيل هاي مالكين آپارتمان ها كافي نبوده يك يا دو واحد و يا تعداد بيشتري از مالكانآپارتمان از داشتن پاركينگ محروم مي مانند و يا بعضا مالك اوليه در موقع تنظيم سند انتقال أپارتمان، خريدار را از حق داشتن پاركينگ منع نموده و محوطه پاركينگ را به يك يا دو واحد أپارتماني تبديل نموده و از خريداران تضييع حق مي گرديد و از طرفي با قيد محوطه پاركينگ ها در قسمت مشاعي صورت مجلس آنهم فقط كافي براي استفاده عده اي، خريداران در مقام اعتراض برآمده و با توجه به ماده ٣ أيين نامه قانون تملك آپارتمان ها كه مقرر مي دارد: ” قسمتهايي از ساختمان و اراضي و متعلقات آنها كه به طور مستقيم مورد استفاده تمام شركا مي باشد قسمتهاي مشترك محسوب مي گردد نمي توانحق انحصاري بر آنها قائل شد” منع استفاده از پاركينگ مشاعي را بر خلاف مي دانستند. بعد از اعتراضات و شكايات زياد مردم، واحدهاي ثبتي به قيد ظرفيت پاركينگ مشاعي در صورت مجلس تفكيكي به منظور استفاده تعداد مشخص اتومبيل پرداخته و صراحتا در آن ذكر مي شدچند واحد از قطعات مورد تفكيك فاقد پاركينگ مي باشند و همين مطلب در اسناد انتقال نيز نوشته شده و چند مالك آپارتمان را از حق استفاده از پاركينگ مشاعي محروم مي داشت تا اينكه بخشنامه شماره ٥/٣٥٠٩٠ مورخ٧١/١٢/٢٥ اداره كل ثبت استان تهران با استفاده از مدلول ماده ٤ آيين نامه اجرايي كه پاركينگ جزو مشاعات تعيين نشده، پاركينگ را مفروز نموده و شهرداري نيز در صدور گواهي پايان ساختمان به تعداد پاركينگ به صورت مشخص اشاره مي كند.
به منظور ارتقاء کیفیت مشاوره و اختصاص دادن فرصت کافی برای هر یک از موکلین گرامی ، خواهشمند است قسمت شرایط مشاوره در سایت را ملاحظه نموده در صورت لزوم با شماره های مندرج در صفحه اصلی تماس حاصل فرمایید . از پرسش هرگونه سوالات در قسمت نظرات یا دیدگاه ها خودداری نمایید لذا پاسخگو نمی باشیم و دیدگاه ها به منظور ارسال نظرات درباره محتواهای وب سایت می باشد . با تشکر مصطفی محمدی
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
درباره وکیل سرا
وکیل سرا، از سال ۱۳۹۳ فعالیت جدی و مستمر خود را در خصوص موضوعات و خدمات حقوقی و قضایی در فضای مجازی آغاز نمود.
مشاوره های حضوری و غیر حضوری بسیاری در این سال ها توسط وکیل سرا صورت گرفته است. به به غیر از ارائه مشاوره های متعدد، بخشی از اقدامات وکلای وکیل سرا، وکالت دعاوی دادگستری در موضوعات عمومی و تخصصی می باشد که تقریباً شامل اکثر موضوعات حقوقی در حوزه های مختلف و اغلب، در دادسراها و دادگاههای تهران می باشد.
وکیل سرا در سال ۱۳۹۶ موسسه حقوقی فریاد دادپویان را به ثبت رساند و در ادامه، در دو قسمت مجزا، یکی دفتر وکالت و دیگری موسسه حقوقی فعالیت مستمر دارد.
آدرس : سهروردی شمالی، بین مطهری و بهشتی، چهارراه کیهان، خیابان زینالی غربی
تلفن : 09121582093 – 02188513670
سلام بر شما سوال حقوقی دارم آیا جواب میدهید در مورد آپارتمان
با عرض سلام .
لطفا با شماره تلفن بر روی سایت تماس بگیرید .