شما در حال مشاهده مطلب وکیل دادگستری دادسرای ناحیه ۶ تهران از وب سایت وکیل سرا هستید .
دادسرای ناحیه شش تهران سابقا تحت عنوان دادسرای خارک شناخته می شد. در حال حاضر، ساختمان دادسرای ناحیه ۶ تهران و مجتمع قضایی شهید قدوسی تهران در یکجا واقع گردیده اند: پایین تر از میدان هفت تیر، خیابان شهید شیرودی. پرونده های دادسرای ناحیه ۶ تهران پس از صدور قرار نهایی و صدور کیفرخواست، جهت صدور حکم به دادگاه کیفری دو تهران (مجتمع قضایی شهید قدوسی) ارسال می شود.
وکیل کیفری جزایی
دادسرا مرجعی است که وظیفه کشف جرم، حفظ حقوق عمومی و تعقیب جزایی بزهکاران و اقامه دعوی کیفری علیه آنان در دادگاه را به عهده دارد. در جرایم خصوصی یعنی حق الناس، وظایف دادسرا مبنی بر تحقیق و تعقیب متهم و جلوگیری از فرار او، با شکایت شاکی شروع می شود.
نحوه رسیدگی دادسرا
معمولا شکایت در دادسرا و از جمله دادسرای جرایم رایانه ای، با تنظیم و ثبت شکایت (شکواییه) به جریان می افتد. در تنظیم شکواییه باید دقت کرد زیرا ممکن است با یک بی دقتی، پرونده شاکی فاقد جنبه کیفری دانسته شود و شاکی مجبور به پیگیری شکایت از طریق دادخواست حقوقی شود.
تصمیمات مقامات قضایی دادسرا
دادیار و بازپرس موضوعات و پروندههایی را که دادستان به ایشان ارجاع می دهد انجام میدهند. دادیار تحت نظارت دادستان عمل می کند اما بازپرس مستقل عمل میکند؛ در عین حال، هم بازپرس و هم دادیار باید بعضی از تصمیمات خود را به نظر دادستان برسانند:
۱- قرارهای نهایی صادره دادیار یا بازپرس که عبارتند از: قرار منع تعقیب، قرار موقوفی تعقیب، قرار جلب به دادرسی (ماده ۹۲، ماده ۲۶۵ و ماده ۲۷۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲)
۲- قرار عدم صلاحیت (ماده ۲۶۷ قانون آیین دادرسی کیفری)
۳- قرار بازداشت موقت (ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری)
۴- قرار تامین منتهی به بازداشت در صورتیکه دادیار صادر کننده آن باشد (ماده ۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری)
۵- فک، تخفیف و ابقای قرار بازداشت موقت (ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری)
۶- قرار اناطه (ماده ۲۱ قانون آیین دادرسی کیفری)
قرارهای تأمین در دادسرا
مطلبی که متهم باید همواره در مراجعه به دادسرا توجه داشته باشد این است که با توجه به اینکه احتمال تفهیم اتهام و صدور قرار تأمین برای متهم وجود دارد و اگر تأمین مناسب (ضامن، فیش حقوقی، جواز کسب، وثیقه ملکی و …) نداشته باشد ممکن است منجر به بازداشت متهم شود لذا می بایست با در نظر داشتن این مهم، دوراندیشی و پیش بینی لازم در این خصوص صورت گیرد. همراه داشتن وکیل و برخوداری از مشاوره یک وکیل پایه یک دادگستری کیفری می تواند تا حدود زیادی، آرامش خاطر متهم را به همراه داشته باشد.
*جهت آگاهی از حقوق متهم و نقش وکیل دادگستری در این خصوص، رجوع شود به وبسایت وکیل سرا: وکیل متهم
مهم ترین قرارهای تأمین به شرح زیر است:
قرار کفالت
وقتی قرار کفالت صادر می شود و متهم شخصی را به عنوان کفیل معرفی میکند، کفیل ملتزم و متعهد می گردد که متهم را هر زمان که مرجع قضایی بخواهد حاضر نماید و اگر متهم را حاضر نکرد، وجه الکفاله را بپردازد. در عمل، مراجع قضایی، جواز کسب یا فیش حقوقی را برای کفالت می پذیرند. البته بدیهی است که وجه نقد هم قابل پذیرش است. با پروانه وکالت وکیل دادگستری نیز می توان تقاضای کفالت از متهمین را نمود اگرچه گاهی اوقات، مقاومتها و مخالفتهایی هم وجود دارد.
قرار وثیقه
قرار وثیقه، نسبت به قرارهای دیگر از جمله قرار کفالت سنگین تر است. قرار بازداشت موقت شدیدترین نوع قرار تامین کیفری می باشد. در قرار وثیقه در زمان صدور قرار قبولی وثیقه، مال در تصرف دادسرا قرار می گیرد. در نتیجه، اگر بعد از قرار قبولی، وثیقه گذار معسر یا ورشکسته شود چون مال در اختیار دادسرا قرار گرفته لذا موجب مبرا شدن وثیقه گذار از مسئولیت نخواهد بود (بر خلاف قرار کفالت)
قرار بازداشت موقت
سنگین ترین نوع قرار تأمین است که در موارد مصرح قانونی توسط دادسرا صادر می شود و تا یک ماه (و مواردی، تا دو ماه) اعتبار دارد و در صورت ضرورت، می تواند برای یک یا چند مرتبه دیگر نیز تمدید شود. (رجوع شود به ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری)
حوزه قضایی و صلاحیت قضایی
عمدتا اینکه محل وقوع جرم در کدام حوزه قضایی باشد، صلاحیت محلی قضایی برای مرحله تحقیقات مقدماتی را مشخص میکند. حوزه قضایی عبارت است از قلمرو یک بخش یا شهرستان که دادسرا در آن واقع است. البته در خصوص حوزه قضائی بخش، رئیس دادگاه یا دادرس وظایف خاص بازپرس را در ارتباط با جرایم مربوط به صلاحیت او انجام می دهند. البته به جز محل وقوع جرم موارد دیگری نیز هست که در ماده ۱۱۶ تا ۱۱۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ مشخص گردیده است؛ همچنین، در ماده ۲۸ و ۲۹ قانون جرایم رایانه ای مصوب ۱۳۸۸.
قاضی کشیک
ماده ۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری:«هرگاه فردی خارج از وقت اداری به علت هر یک از عناوین مجرمانه تحت نظر قرار گیرد، باید حداکثر ظرف یک ساعت مراتب به دادستان یا قاضی کشیک اعلام شود. دادستان یا قاضی کشیک نیز مکلف است موضوع را بررسی نماید و در صورت نیاز با حضور در محل تحت نظر قرار گرفتن متهم، اقدام قانونی به عمل آورد.»
تکلیف ضابطین قضایی و قاضی کشیک
ضابطین قضایی (ماموران نیروی انتظامی و سایر مقامات مذکور در قانون آیین دادرسی کیفری در موارد مشخص و در چهارچوب تعیین شده در قانون) باید به گونه ای عمل کنند که حداکثر در خاتمه ۲۴ ساعت تحت نظر بودن متهم، پرونده به نظر قاضی کشیک برسد و در صورتی که ۲۴ ساعت از دستگیری متهم گذشته باشد قاضی کشیک نیز الزام دارد برای متهم تعیین تکلیف نماید اعم از اینکه او را بلاقید آزاد و یا پس از تفهیم اتهام و دلایل آن برای وی قرار تامین کیفری صادر نماید.
وکیل دادگستری توهین و تهدید
وکیل سرا، مشاوره و وکالت در تمام موضوعات کیفری جزایی را به صورت تخصصی انجام می دهد. موضوعاتی همچون: کلاهبرداری، فروش مال غیر، تصرف عدوانی، جعل و استفاده از سند مجعول، خیانت در امانت و پرونده های دادسرای جرایم رایانه ای و … . بعضی از جرایم هستند که هم در فضای مجازی و هم در فضای غیرمجازی امکان وقوع و ارتکاب دارند مثلا تهدید و یا توهین.
تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود، خواه تهدید کننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی و یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دوسال برای آن در نظر گرفته شده است. بنابراین، صرف تهدید در این موارد، جرم است حتی اگر آن عمل مورد تهدید هرگز به مرحله عمل در نیاید.
آدرس جدید و تلفن دادسرای ناحیه شش تهران:
تهران، پایین تر از میدان هفت تیر، خ شهید شیرودی
تلفن: ۸۶۰۷۳۱۱۷ و ۸۶۰۷۳۱۵۳ و ۸۶۰۷۳۱۶۸ و ۸۶۰۷۳۶۴۱
وکیل سرا؛
وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
وکیل کیفری جزایی دادسرا دادگاه
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.