وکیل جرایم رایانه ای و سایبری
شما در حال مشاهده مطلب وکیل جرایم رایانه ای و سایبری از سایت وکیل سرا هستید . انقلاب فناوری های اطلاعات، استفاده گسترده از رایانه و دسترسی به اینترنت، موجب تحول عمده ای در جوامع امروزی شده است.
فناوری های نوین شامل رایانه، اینترنت، گوشی های هوشمند تلفن همراه، اپلیکیشن ها، فین تک ها، بلاکچین و… نقشی اساسی در بسیاری از زمینه ها یافته اند. اینترنت با شبکه های گسترده خود توانسته است روابط و مناسبات افراد را تغییر دهد و همین امر موجب شده تا این روابط از شکل سنتی خارج و جنبه الکترونیکی به خود بگیرد. واقعیت این است که رایانه و اینترنت دارای کارکردهای مثبت و منفی می باشد.
در این میان، ارتکاب جرایم رایانه ای و سایبری نیز به رغم اعمال شیوه های پیشگیرانه و رسیدگی های قضایی، همواره رو به افزایش بوده است. تعداد پرونده های دادسرای جرایم رایانه ای و شکایات مرتبط با فضای مجازی گویای این واقعیت است.
نکته مهم و اساسی درباره جرایم سایبری، ویژگی های انحصاری آنها در مقایسه با جرایم سنتی است. این ویژگی ها، مستلزم آن است که وکیلی که درحوزه جرایم سایبری فعالیت وکالتی می نماید نیز با افزایش دانش حقوقی و فنی خود، شیوه های دفاعی خود را با جدیدترین تکنیک ها و تاکتیک ها منطبق نموده ارتقا دهد.
قانون جرایم رایانه ای که یکی از مهم ترین قوانین در حوزه فضای مجازی است در سال ۱۳۸۸ و، متعاقبا، قانون دادرسی الکترونیکی در سال ۱۳۹۳ تصویب شد. در قانون دادرسی الکترونیکی، ابعاد ماهوی از شکلی تفکیک شد. این تفکیک مسائل ماهوی از مسائل شکلی، در قانون جرایم رایانه ای وجود نداشت. قانون تجارت الکترونیکی نیز سالها قبل، یعنی در سال ۱۳۸۲ تصویب شده بود.
قانون جرایم رایانه ای از جمله قوانین خاص به حساب می آید. جرایم سایبری و اینترنتی، رایانه ای (کامپیوتری) و به طور کلی، فضای مجازی، مسائل فنی و تخصصی ویژه ای را در حوزه حقوق جنایی (جزایی، کیفری) رایانه ای به وجود آورده است. با وجود گذشت حدود یک دهه از تصویب قانون جرایم رایانه ای و تشکیل دادسرای جرایم رایانه ای در تهران، هنوز بسیاری از قضات و وکلای دادگستری با مسائل و ظرایف جرایم رایانه ای آشنایی ندارند.
مشاوره صوتی وکیل پایه یک دادگستری مصطفی محمدی درباره جرایم رایانه ای و سایبری به مدت محدود
وکیل جرایم رایانه ای
وکیل دادگستری و مشاور حقوقی در جرایم رایانه ای ، جرایم اینترنتی و یا سایبری در صورتی می تواند در وکالت پرونده های مربوط به اینترنت و فضای مجازی موفق باشد که با اصول کامپیوتر، اینترنت و مبانی فنی و تخصصی آن آشنایی نسبی داشته باشد.
مضافا اینکه، یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص در جرایم رایانه ای، بخوبی واقف است که برای تحصیل نتیجه مطلوب و موفقیت در پرونده، شایسته است که با متخصصین و کارشناسان حوزه جرایم رایانه ای ، اینترنت و سایبر و آی تی نیز هم اندیشی کرده گاهی حتا مشاوره تخصصی اخذ نماید. ابخش عمده ای از شیوه های دفاع از موکلین، از همین هم اندیشی ها بیرون می آید.
دادسرای جرایم رایانه ای (دادسرای ناحیه ۳۱) تهران، پرونده های زیادی در خصوص شرکتهای هرمی و شرکتهای مدعی بازاریابی شبکه ای، سایتهای شرط بندی، کلاهبرداری رایانه ای، تحصیل مال از طریق نامشروع، انتشار فیلم و عکس های خصوصی، نقض حریم خصوصی، اخاذی از طریق تهدید به انتشار عکس و فیلم افراد، نشر اکاذیب، توهین، فحاشی، پخش و انتشار تصاویر و فیلم های مبتذل و …
رسیدگی کرده و در بسیاری موارد، منجر به صدور قرار مجرمیت (جلب به دارسی)، کیفرخواست و نهایتا صدور حکم محکومیت متهم، حسب مورد به حبس، جزای نقدی، رد مال و جبران خسارت بزه دیده و متضرر از جرم شده است.
وکیل جرایم رایانه ای
پرونده های دادسرای جرایم رایانه ای، بعد از صدور کیفرخواست، به دادگاه کیفری دو ارسال می گردد. همچنین، در صورت صدور قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب و سایر قرارهای قابل اعتراض، رسیدگی به اعتراض، به دادگاه کیفری دو فرستاده می شود.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (پلیس فتا) به عنوان نیروی پلیس متخصص فضای سایبری (فضای مجازی) به عنوان ضابط دادگستری، به منظور تحقیقات در مورد جرایم رایانه ای برای مراجع قضایی، در اکثر موارد، نقش مهمی ایفا می کند. نخستین اقدام پلیس فتا در شروع به تحقیقات، استخراج آی پی (ip)متهم، کسب اطلاعات لازم، تهیه و گردآوری مدارک و مستندات اتهامی و تکمیل آن در جهت انجام و اجرای دستور دادسرا است.
وکیل جرایم سایبری
توجه: یکی از نخستین اقداماتی که دادسرا در رسیدگی به جرایم رایانه ای انجام می دهد، بویژه در خصوص جرایم مالی، مسدود کردن حسابهای بانکی متهم است. همچنین، ممنوع الخروج کردن متهم از دیگر اقدامات شایع در دادسرای جرایم رایانه ای می باشد.
در سایر موارد نیز یکی از عمده ترین اقدامات، بستن یا فیلتر کردن سایت یا مسدود کردن دسترسی به صفحه (پیج) اینستاگرام یا کانال تلگرامی است که ممکن است حتا قبل از احضار متهم به دادسرا صورت گیرد. عدم حضور متهم ظرف مهلت مقرر در برگ ابلاغ، منجر به جلب متهم یا مطلع خواهد شد.
وکیل جرایم رایانه ای یا اصطلاحا وکیل سایبری چه نقشی در پرونده های مرتبط با رایانه، اینترنت و فضای مجازی دارد؟ تشخیص موضوع بسیار مهم است؛
اگر موضوع به درستی تشخیص داده شود، یافتن و انطباق حکم آسان خواهد بود. مثلا در خصوص شکایت کلاهبرداری در فضای مجازی گاهی تفاوت وجود دارد؛ در یک جا کلاهبرداری صدق می کند اما ممکن است در جای دیگر پرونده حقوقی (الزام به انجام تعهد یا استرداد وجه) باشد و عنوان کلاهبرداری صحیح نباشد.
وکالت آمیخته ای است از هوش اجتماعی و هیجانی، حاضرالذهن و مسلط بودن وکیل به قوانین کاربردی، تجربه ی مفید و موثر وکیل در دادگستری و خارج از دادگستری، ارتباطات سالم و سازنده، پیگیری بجا و موثر.
دیلیت اکانت تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ و … می تواند متهم را از مجازات نجات دهد؟ اسکرین شات کجاها به کار می آید؟ در کدام شکایتها حساب بانکی طرف شکایت را مسدود می کنند؟ ممنوع الخروجی، جلب و بازداشت چطور؟ راههای گریز از منع تعقیب و جلب به دادرسی کدامند؟
اعاده حیثیت و افترا، نشر اکاذیب و تهدید با چه دلایلی موثر است؟ نقش شهادت شهود چه میزان است؟ و مسائلی از این قبیل، اغلب، وکلایی را می طلبد که با تکنولوژی های نوین کار کرده باشند و اطلاعاتشان بروز باشد و همچون برخی از وکلای قدیمی، در همان قالبهای کهن و در مواردی منسوخ، باقی نمانده باشند.
وکیل سرا؛
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
وکیل کیفری ، جزایی (جرایم رایانه ای، جرایم اینترنتی و سایبری)
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
سلام وقت بخیر،،،
گوشی همراه بنده با بدافزارها مورد اتک کلاهبرداران اینترنتی تازه کار و دون پایه قرار گرفته و باعث مسدود شدن حساب بنده توسط پلیس فتا گشته است، لطفا راهنمایی کنید
با سلام . لطفا با شماره تماس موجود بر روی وب سایت تماس بگیرید .