مختصر گفته های کاربردی تملک آپارتمانها
ایجاد تغییر در نمای خارجی ساختمان:
ماده ۹ قانون تملک آپارتمانها: هیچ یک از مالکین حق ندارند بدون موافقت اکثریت سایر مالکین، تغییراتی در محل یا شکل در، یا سردر، یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که در مرئی و منظر باشد بدهد.» اما با توافق اکثریت مجمع عمومی مالکان ساختمان، امکان ایجاد تغییرات در نمای خارجی ساختمان وجود دارد.
سوال: اگر مالک یکی از واحدها، پنجره اختصاصی خود را طوری تعویض کند که با پنجره سایر واحدها متفاوت باشد و در نتیجه، نمای اولیه ساختمان را به هم بزند، برای جلوگیری از این کار، چه اقدامی میتوان انجام داد؟
جواب: برای جلوگیری از تعویض پنجره غیر همسان ساختمان، ابتدا باید مدیر مجموعه،وی اظهار نامه رسمی به مالک متخلف تذکر دهد. در صورتی که مالک یادشده همچنان بر این عمل خود اصرار ورزد، مدیر مجتمع مکلف است با تقدیم دادخواست به دادگاه حقوقی، او را وادار به نصب پنجره هم شکل با سایر پنجره های ساختمان بنماید. دادگاه با بررسی موضوع و، عنداللزوم، با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری، در صورتی که تخلف مالک آپارتمان را احراز کند، نامبرده را محکوم به قلع پنجره غیر همسان و نصب پنجره مشابه با دیگر واحدهای ساختمان خواهد کرد.
.نکته: با توجه به اینکه رسیدگی در دادگاه ها روندی طولانی دارد، در صورتی که موضوع جنبه فوریت داشته باشد، مدیر ساختمان میتواند از دادگاه تقاضای صدور دستور موقت نماید.
پاسیو و نورگیر:
نورگیر در آپارتمانها معمولاً جهت استفاده از نور و،گاهی، برای تهویه هوای حمام یا دستشویی یا آشپزخانه ی واحدهای آپارتمانی احداث می شود. انتهای نورگیر به طرف پایین ساختمان که معمولاً به صورت حیاط خلوت است، ممکن است در اختیار یکی از واحدها قرار گرفته باشد.
سوال: اگر واحدی که حیاط خلوت درتصرف اوست، با ایجاد سقف کاذب تا ارتفاع واحد خود، آن را بپوشاند، از نظر قانون تملک آپارتمانها چه حکمی دارد؟
جواب: اگر اقدام او صرفاً ایجاد سقف کاذب باشد، از آنجایی که مزاحمتی برای سایرین ندارد و اغلب، برای جلوگیری از سقوط اشیاء و ریختن آشغال از طبقات بالا به حیاط خلوت است، منع قانونی ندارد و از نظر مقررات شهرداری نیز تخلف محسوب نمی شود. البته ایجاد سقف واقعی برای حیاط خلوت، از نظر قانون تملک آپارتمانها تخلف است و دادگاه در اجرای مقررات ماده ۲ قانون تملک آپارتمانها،حکم بر الزام خوانده به برداشتن سقف کاذب خواهد نمود. از نظر مقررات شهرداری نیز چنین اقدامی تخلف محسوب می شود و میتواند مشمول ماده ۱۰۰ قانون شهرداری (تخریب) قرار گیرد.
گذاشتن اشیا در قسمتهای مشترک آپارتمان:
تبصره ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها مقرر می دارد: «گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیاء دیگر و همچنین نگهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است.»
بنابراین قرار دادن کفش ها جلوی درب آپارتمان، راه پله و راهروها ممنوع است، حتی اگردرون جاکفشی قرار بگیرد. در صورتیکه واحد همسایه در خصوص این موضوع در دادسرا شکایت کند، اگر محرز شود شخص مورد نظر، تعمدا و، برای اذیت همسایه، چنین کرده است، محکوم به مجازات جرم مزاحمت خواهد شد.
در خصوص نگهداری حیوانات، گرچه در آیین نامه، فقط قسمت های مشترک، بیان شده است اما اگر نگهداری حیوان در قسمت اختصاصی از نظر بهداشت و آلودگی صوتی برای سایر ساکنان اپارتمان مزاحمت ایجاد کند مشمول ممنوعیت مذکور خواهد بود.
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.