طلاق توافقی
توضیح: این نوشتار برای افراد عادی و با زبان ساده و بدون ذکر مواد قانونی نگارش یافته است.
در خصوص قبح طلاق، احادیث و روایات فراوانی ذکر شده است. در قرآن کریم نیز آیاتی در این خصوص وجود دارد. در اینجا صرف نظر از این آیات و روایات، صرفا در خصوص طلاق توافقی که متاسفانه هر روز هم بر تعداد آن افزوده میشود، مطالبی جهت اطلاع و آگاهی زوجین بیان میشود. با ذکر این مطلب که طلاق توافقی(گواهی عدم امکان سازش) در قیاس با طلاق یکطرفه کم هزینه تر است و سریع تر از طلاق یکطرفه، چه از طرف زوج و چه از طرف زوجه، به انجام میرسد.
یکی از حالات طلاق توافقی(دادخواست گواهی عدم امکان سازش) بدین صورت است: زوجین که تصمیم قطعی بر طلاق دارند با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، تقاضای خود(دادخواست گواهی عدم امکان سازش) را ثبت می کنند. مدارک لازم هم شامل اصل عقدنامه( سند ازدواج)، اصل کارت ملی و اصل شناسنامۀ زوجین میباشد. پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی، معمولا بعد از یک الی ۵ روز کاری، پیامک تعیین شعبۀ دادگاه رسیدگی کننده و شماره پرونده و سایر اطلاعات برای ایشان ارسال خواهد شد. رویۀ شعبات دادگاههای خانواده در حال حاضر اینگونه است که زوجین میتوانند با مراجعه به شعبهای که از قبل مشخص شده است ادامۀ روند رسیدگی را پیگیری کنند. البته در صورتی که زوجین تمایل به گرفتن وکیل دادگستری داشته باشند، میتوانند با مراجعه به دفتر وکیل دادگستری، به وی وکالت دهند که در این صورت، ثبت و پیگیری پرونده از ابتدا تا انتها از طریق وکیل انجام خواهد شد.
با مراجعه به دادگاه، ابتدائا هزینۀ واحد مشاوره میبایست از طریق فیش بانکی واریز و اصل فیش واریزی تقدیم شعبه رسیدگیکننده شود. سپس دادگاه با ارجاع زوجین به واحد مشاوره و داوری و اخذ نظر واحد مشاوره، که معمولا در همان مجتمع قضایی مستقر هستند، شعبۀ رسیدگی کننده مطابق آنچه در برگۀ مشاوره قید گردیده است گواهی عدم امکان سازش صادر میکند. شایان ذکر است که واحد مشاوره با حضور زوجین یا وکلای ایشان، در خصوص حضانت فرزند مشترک، مهریه، نفقه، اجرتالمثل، استرداد جهیزیه و سایر حقوق مالی زوجه و توافقات احتمالی زوجین، مطابق آنچه زوجین یا وکلای ایشان تعیین و اعلام میدارند برگۀ مشاوره را تکمیل خواهند کرد. در نهایت، دادگاه با تشکیل جلسه، گواهی عدم امکان سازش صادر خواهد کرد. این گواهی، سه ماه اعتبار دارد و طی این سه ماه زوجین میبایست با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق، نسبت به اجرای صیغۀ طلاق و ثبت آن اقدام کنند.
اضافه میگردد در صورتی که زوجه مدعی باشد که باکره است، در این صورت، دادگاه با معرفی وی به یکی از مراکز پزشکی قانونی و در صورت تأیید صحت ادعای زوجه، این مطلب را در دادنامۀ صادره لحاظ خواهد کرد.
النهایه، در زمان اجرای صیغۀ طلاق و ثبت در دفترخانۀ رسمی طلاق، گواهی عدم بارداری از یکی از آزمایشگاهها یا کلینیک های پزشکی باید اخذ و به انضمام دادنامه، عقدنامه و مدارک دیگر تحویل دفترخانۀ طلاق گردد.
در قسمت دوم این نوشتار، حالت دیگری از طلاق توافقی را به استحضار خواهیم رساند.
مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
منبع : وکیل سرا www.vakilsara.ir کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد .
شماره تلفن طلاق توافقی طلاق توافقی طلاق توافقی تهران قوانین طلاق توافقی گرفتن طلاق توافقی وکالت طلاق توافقی وکیل برای طلاق توافقی وکیل برای طلاق توافقی تهران وکیل پایه یک دادگستری طلاق توافقی وکیل حرفه ای طلاق توافقی وکیل خوب طلاق توافقی وکیل طلاق توافقی
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.