جعل رایانه ای شایع ‌ترین موارد

وکیل ملکی خوب

جعل رایانه ای شایع ترین موارد

فیشینگ: فیشینگ یکی از مصادیق جعل اینترنتی می باشد که با ورود به ایمیل کاربر، کلید های اختصاصی را پیدا می کند و بعدا مورد استفاده در جهت اهداف مالی خود قرار می‌دهد. فیشینگ به معنای کپی همانند سازی شده از یک صفحه اینترنتی آشناست که کاربر را گمراه می کند و اطلاعات شخصی وی را به دست آورده در جهت مقاصد خود مورد بهره برداری قرار می‌دهد. به این صورت که یک صفحه اینترنتی توسط ایمیل برای کاربر فرستاده می شود با این هدف که به اطلاعات شخصی وخصوصی کاربر از قبیل: رمز عبور (پسورد)، شماره ملی، شماره حساب بانکی، رمز دوم کارت عابر بانک (رمز اینترنتی)، ۲‏cvv، تاریخ انقضاء کارت  عابر بانک و… دسترسی حاصل کند.

نکته: اگر با استفاده از روش  فیشینگ، مالی به دست آورده شود می‌تواند عنوان کلاهبرداری رایانه ای پیدا کند و از لحاظ کلاهبرداری رایانه ای نیز پرونده قابل بررسی میباشد.

۲-  جعل ایمیل

در فضای اینترنت (سایبر)، افراد با ماهیت های غیر واقعی (فیک) و صرفاً بر اساس پندارهای شخصی  حضور می یابند و خود را با عناوین موهوم و دروغین معرفی کرده با سایر کاربران اینترنت ارتباط برقرار می کنند. ایجاد توهمات دروغین، چنانچه باعث ضرر به کسی شود هرچند جعل ایمیل تداعی کننده جعل رایانه ای است با وجود این، در این موارد، اغلب باید به دنبال کلاهبرداری رایانه ای  بود تا جعل رایانه ای.

۳-  امضای الکترونیکی

امضای الکترونیکی پدیده ای است که در سال های اخیر رایج گردیده مسائل فنی و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. امضای الکترونیکی اگرچه شباهت شکلی به امضای سنتی ندارد اما نقشی همانند نقش امضای سنتی از حیث دلالت بر قصد و اراده صاحب امضاء و آثار مترتب بر آن ایفا می کند.

مطلب پیشنهادی به شما
جرایم اینترنتی و سایبری دادسرا و نقش وکیل

یک نمونه رای دادگاه در خصوص جعل رایانه ای

در خصوص اتهام آقای…  فرزند…  دایر بر جعل رایانه ای (ایجاد صفحه مجازی {پیج} در اینستاگرام به نام شاکیه) افترا، توهین، انتشار عکس مبتذل و مستهجن متعلق به شاکیه، دسترسی غیر مجاز (هک ایمیل و حساب کاربری شاکیه) در فضای اینترنت  موضوع شکایت خانم…  با توجه به اوراق و محتویات پرونده و مفاد کیفرخواست دادسرا و دلایل و مستندات ابرازی، گزارش و تحقیقات ضابطین (پلیس فتا) در راستای شناسایی مرتکب و پاسخ استعلامات بانکی و مخابراتی و اظهارات و دفاعیات غیرموثر وکیل محترم متهم و عدم حضور و عدم ایراد یا دفاع موثر از سوی مشتکی عنه و قرائن و امارات موجود از جمله:  ۱- مطابقت آی پی ارسال شده ایمیل با محل اقامت متهم در کانادا  ۲- احراز ارسال ایمیل از این آی پی بر روی آیدی متعلق به شاکیه  ۳-  تطبیق مودای گواهی گواه (شهادت شاهد) با اوضاع و احوال پرونده، بنابر این بزهکاری متهم محرز و مسلم بوده با استناد به مواد ۶۰۸، ۶۰۷، ۶۰۸، ۷۳۰، ۷۳۵، ۷۴۳، و ۷۸۱ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و با رعایت ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲{تعدد جرم} متهم موصوف را به تحمل ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت توهین ۷۴ ضربه شلاق تعزیری بابت افترا و یک سال حبس بابت دسترسی غیر مجاز و یکصد میلیون ریال جزای نقدی بابت جعل رایانه ای محکوم می نماید. با توجه به قواعد تعدد مادی، صرفاً مجازات اشد که یک سال حبس می باشد قابلیت اجرا دارد. رای صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران میباشد.

مطلب پیشنهادی به شما
جرایم رایانه ای هرزه نگاری یا پورنوگرافی

وکیل سرا؛

مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

وکیل پرونده های کیفری (جرایم رایانه ای و سایبری)

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *