دسته بندی قوانین و مقررات

وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی

در بخش نخست، راجع به یکی از حالات طلاق توافقی(گواهی عدم امکان سازش) و نحوۀ اقدام زوجین و نحوۀ رسیدگی دادگاه مطالبی را بیان نمودیم. در این بخش، راجع به حالت دیگری از طلاق توافقی نکاتی را یادآور خواهیم شد.

گاهی پیش می­آید که زوج تمایلی به حضور در دادگاه ندارد؛ در این صورت و،  نیز به طور کلی، در صورت توافق ، وکالتی از طرف زوج به زوجه داده می­شود که به موجب آن، زوجه می­تواند با مراجعه به وکیل دادگستری (وکیل طلاق توافقی) نسبت به تنظیم دادخواست طلاق (گواهی عدم امکان سازش) اقدام نماید و نهایتا طلاق بگیرد. این وکالت که به وکالت در طلاق معروف است معمولا بعد از عقد ازدواج و در دفترخانۀ اسناد رسمی(با دفترخانۀ ازدواج و طلاق متفاوت است) صورت می­گیرد و حضور زوج برای تنظیم این وکالت ضروری است گرچه حضور زوجه الزامی نیست و صرفا مشخصات هویتی زوجه جهت درج در وکالتنامه کفایت می­کند. وکالت در طلاق می­تواند به شخصی غیر از زوجه نیز داده شود، که البته مرسوم نیست و اکثر وکالتهای طلاق از طرف زوج به زوجه داده می­شود.

زوجه با داشتن این وکالت می­تواند به وکیل دادگستری مراجعه کند و از طرف همسرش به وکیل دادگستری جهت اقدام به طلاق توافقی (طرح دعوی درخواست گواهی عدم امکان سازش) وکالت دهد.  البته وکالتی که زوجه به وکیل دادگستری می­دهد از طرف همسرش است یعنی وکالتنامه را از طرف همسرش امضا خواهد کرد. در این صورت، حضور خود زوجه جهت اقدامات بعدی و در دادگاه لازم است. در صورتی که زوجه بخواهد برای خودش نیز وکیل دادگستری اختیار کند می­تواند وکالتنامۀ جداگانه­ای بدین منظور با وکیل دادگستری تنظیم کند. در این صورت است که حضور زوجه نیز برای اقدام در خصوص طلاق ضروری نخواهد بود. ذکر این نکته لازم است که وکیلی که از طرف مرد(یعنی زوج) وکالت را به عهده گرفته باشد نمی­تواند وکیل زوجه هم باشد و لازم است که وکیل دیگری نیز جهت وکالت از طرف زوجه حضور داشته باشد.

وکیل طلاق توافقی

نحوۀ اقدام برای طلاق، به همان صورت است که در بخش نخست گفته شد. شایان ذکر است وکالتنامه­ای که زوج به زوجه می­دهد باید بلاعزل بوده وحق توکیل نیز داده شده باشد. همچنین، اختیاراتی که به زوجه داده می­شود به­گونه­ای باشد که در ادامۀ کار، ایجاد اشکال نکند. مثلا اختیار ارجاع به مشاوره و داوری، قبول مابذل، اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی، مراجعه به دفترخانۀ رسمی طلاق و اجرای صیغۀ طلاق با حق توکیل به سردفتر طلاق و امضای دفتر طلاق و اخذ مدارک لازم. این موارد از مهمترین مواردی است که مورد توجه دادگاه قرار می­گیرد. البته سایر موارد به گونه­ای است که معمولا در وکالتنامه­های طلاق قید می­شود و مطلب قابل ذکری ندارد. گرچه بهتر است برای جلوگیری از تضییع حق و سردرگمی و گرفتاری­های بعدی، از مشاورۀ وکیل دادگستری در این خصوص بهره بگیرید.

توضیح: در بخش نخست، توضیحات کوتاهی راجع به نحوۀ اقدام به طلاق و نحوۀ رسیدگی دادگاه بیان شده است. جهت اطلاع، بخش نخست را ملاحظه بفرمایید.

مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

منبع : وکیل سرا کپی کردن مطالب بدون ذکر مطالب ممنوع می باشد . 

 

پست های اخیر

انتشار محتویات مبتذل به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای+دادنامه

انتشار محتویات مبتذل به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای+دادنامه ماده ۷۴۲ قانون مجازات اسلامی- تعزیرات: «هر کس…

2 ماه پیش

معامله به قصد فرار از ادای دین | ظرافت های حقوقی

معامله به قصد فرار از ادای دین | ظرافت های حقوقی ماده 21 قانون نحوه…

2 ماه پیش

اخاذی جنسی | وکیل دادگستری مصطفی محمدی

اخاذی جنسی | وکیل دادگستری مصطفی محمدی اخاذی جنسی معادل واژه sextortion است.در واقع، خود…

6 ماه پیش

مسدودی چک و تکلیف اجرائیه + ۳ نظریه مشورتی

در حال مطالعه مطلب مسدودی چک و تکلیف اجرائیه + 3 نظریه مشورتی هستید. نظریه…

6 ماه پیش

بهترین وکیل جرایم و کلاهبرداری اینترنتی و رایانه ای

بهترین وکیل جرایم و کلاهبرداری اینترنتی و رایانه ای در قانون جرایم رایانه ای از…

8 ماه پیش

اختلاف ورثه در خصوص تقسیم ارث و وصیت نامه

اختلاف ورثه در خصوص تقسیم ارث و وصیت نامه نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه…

9 ماه پیش